konjac tészta

Konjac tészta a tápláló ételekhez

A közkedvelt alapanyag glükomannánból készül, olyan növényből, amit Keleten már évezredek óta termesztenek. A konjac tészta Kínából származik, ahol értékes makro- és mikrotápanyagok gazdag forrásaként szerepel a napi étrendben.

A növényi tészták az egészséges élelmiszerek közé tartoznak, ezért egyre népszerűbbek az egészséges életmóddal foglalkozók körében. A konjac tésztát a növény ehető gumójából készítik, amit az ázsiai országokban csemegének tartanak, mert nagyon jellegzetes íze van és általában nem tetszik az európaiaknak. A gumók megfelelő feldolgozása azonban lehetővé teszi a liszt kinyerését. A konjac tészta jellemzője a magas rosttartalom, ami a víz felszívódása után jelentősen megnöveli a térfogatát. Ennek eredményeként ez a tészta rendkívül laktató.

Ugyanakkor támogatja a tisztulási folyamatokat és késlelteti a glükóz felszívódását az étkezések után. Ezért a fogyni vágyók étrendjében is felhasználható. A konjac tészta megkóstolása után sokan beleszeretnek ebbe a különleges ízbe és úgy döntenek, hogy gyakrabban készítik el.