Whisky hozzáadásával készült marcipán rúd

Marcipán rúd

Sokan kedvelik a mandula ízét, amiből csodás masszát képesek készíteni a cukrászok. A marcipán massza előállításának alapja a mandula, amit cukros vízzel kevernek össze és némi vanília kivonattal ízesítenek. Remek ízt képes elérni a marcipán rúd, főleg ha étcsokoládéval van bevonva. A gourmania.hu weboldalon megtekinthető Anthon Berg whiskys marcipán rúd 40 grammos kiszerelésben érhető el mindenkinek. Egy ekkora édesség kiváló lehet akkor, hogyha valamilyen desszertre vágyik, szereti a marcipánt és kedveli a kissé fanyarkás íz-világot.

Gondolta volna, hogy a marcipán masszát a következő számokkal is lehet jellemezni? Egyszeres, kétszeres, háromszoros, ahol ezek a jelzők a mandula és a cukor arányára utalnak. Az egyszeres marcipánban fele-fele a mandula és a cukor aránya, vagyis egy-egy részben oszlik el benne a két összetevő. A kétszeresben egy rész mandula és két rész cukor található. Tehát, minél nagyobb a szám, annál több benne a cukor. A marcipán rúd kialakítása történhet kézzel és nagyobb méretű géppel is.